Waterhardheid Wilhelminadorp (Goes)

Zacht
0
6,38
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

6,38 Duitse graden. Dat is de minimale hardheid van het kraanwater in Wilhelminadorp. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een bereik waarbij iedere graad staat voor 17,8 gram kalkaanslag per 1000 liter water. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalk.

Maar het water op uw postcode kan behoorlijk verschillen. De meest ongunstige waterhardheid in Wilhelminadorp is 7,84 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als tamelijk hard water.

Wilhelminadorp telt 765 inwoners. Het is een kleine woonplaats. Wilhelminadorp maakt deel uit van de gemeente Goes. Deze bevindt zich in de zuidelijke provincie Zeeland.


Persoonlijke waarneming tamelijk hard kraanwater Wilhelminadorp

U kunt waterhardheid van 6,38 dH misschien "OK" vinden. De waarneming van een vastgestelde hardheid is nogal onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schoonmaken van de douchewand?.

Water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor het lichaam*. Aan de andere kant is het een verzinsel dat water met een hardheid van 6,38 dH zacht kraanwater is, zoals sommige kraanwaterbedrijven verkondigen. Het leidt tenslotte tot kalk in uw apparaten.

*Er is discussie over de samenhang van eczeem, en hard leidingwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten tot nu toe overigens geen ontegenzeggelijke uitkomsten op.

Waterhardheid Wilhelminadorp objectief meten

Je kunt kalkvormende deeltjes in leidingwater vaststellen en dan aanduiden in een bepaalde grootheid. Bijvoorbeeld de genoemde 6,38 dH in Wilhelminadorp**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke observatie. Er zijn lijsten met dergelijke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Door de bank genomen zijn die accuraat, maar incidenteel kan een waarde verouderd zijn.

Het is een feit dat alleen met geheel onthard leidingwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich toont al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, op welk punt precies de scherpe overgang ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een behoorlijk persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Wilhelminadorp

Calculatie voor 6,38 dH, bij een veel gezien verbruik per jaar van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalk.

Hoe noodzakelijk is een waterontharder in Wilhelminadorp?

Onthard water wordt doorgaans als weldadig ervaren. Theeproducenten zoals het eeuwenoude Twinings raden bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de beste Engelse thee, zoals ze schrijven op hun website:

Af en toe vormt zich een olieachtig restant tegen de wand van mijn kopje en op mijn thee – Wat is dit?

Gezien de geringe bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliën loslaat, wat soms een bezinksel kan formeren. Dit bruinkleurige restant komt over het algemeen voor in gebieden met hard water. Dit kan aanmerkelijk teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of eczeem echter een belangrijker motief om een ontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Wilhelminadorp is het daarom in ieder geval zinnig om een waterontharder te plaatsen om zo de hardheid van 6,38 naar 0 Duitse graden te reduceren.